Evet, başlangıçta İslam Dîni bir ferdden, yani Muhammed sallallâhu Teâlâ aleyhi ve sellem’den başladı. Tek tek insanlar davetine icabet etti. Davetine icabet edenler, birçok güzel ahlaka büründüler ve sair insanlar tarafından parmakla gösterildiler. Yani “ĞARÎB”diler, numuneydiler. &nbs..
İçinde bulunduğumuz şu bilgisayar asrında Müslümanların çoğu Dîni cehalete kanaat etmektedir. Ana babalar çocuklarına Dinlerini öğretmekten aciz kalmaktadır. Otuz – otuz beş yaşından sonra tevbe istiğfarla Dîne dönen gençlerimiz, utanıp Dîni öğrenmekten çekinmektedirler. Müslümanlar, Allah ve Rasûlü..
Bu eser, Müellif’in “Cana Can” adlı eserinin yeniden düzenlenmesi denilebilir; şu kadar ki, “Cana Can”ın başlangıcındaki “Dîni oluşturan unsurlar ve salavât-ı şerîfelerin önemi” üzerine başlıklar halinde yapılan açıklamalar ve diğer bazı başlıklar burada çıkarılmış; bazı başlıkların sıra ve iç..
Bu eser, 2008 yılında müellif tarafından yeniden düzenlenerek basılmıştır. Ashabın büyükleri, tâbiîn ve tebe’-i tâbiîn, zikir, tesbih ve dualara büyük önem vermişlerdir. Son zamanlarda bu vazife terk edilmektedir yahud da unutulmaktadır. Mesela ayet ve hadist..
Cemaat, sadece beş vakit namazı camide kılmak için toplanmaktan mı ibarettirGerçek cemaat, Ehli Sünnet velCemaat itikadı üzere hak olan dört mezhebin tarifiyle İslamî tatbikat mıdır? Bu asrın Müslümanlarının cevabını aradığı ve çözmeleri gereken en önemli konularından biri de bu olsa gerektir. Eser ..
Eser İslam Dîni’nin temelini oluşturan birinci unsur Ulûhiyet ve Rubûbiyet Tevhîdine iman ve ikinci unsur Rasûlullah sallallâhu Teâlâ aleyhi ve sellem’in nübüvvet ve risâletine iman konusunda net, elzem, kısa bir girişle başlayıp, ardından Rasûlullah sallallâhu Teâlâ aleyhi ve sellem’in sevgisinin v..
Bu eser, Üstazımız’ın şiirlerini ve çeşitli zamanlarda nota aldırdığı sohbetlerinden az bir kısım içermektedir. Şiirlerinin çoğu Türkçenin bugünkü imlasıyla olmakla beraber, az olarak Osmanlıca olarak imla edilmiş Türkçe, yanısıra Kürtçe, ayrıca Arabca şiirleri de vardır.Eserdeki şiirlerinin bir kıs..
İnsan… Yaratılanlar içinde en şerefli ve en süflî olmaya kabiliyetli tek varlık… İslam ise insan için balığın suya muhtaclığı kadar gerekli bir varoluş gerçeği… Her şeyden önce insanın insan olması gerekir. İnsanın insan olması için de “İslam” olması gerekir. Ruh ve bedend..
Bu eserin yazılmasındaki ğaye, mücerred ilimsiz amel yahud amelsiz ilim sebebiyle ehliyetsiz tasavvuf müddeîlerinin tuzaklarından okuyucusunu haberdar etmek ve kurtuluş yollarını göstermektir. Bu eser gençleri, dînî vazifelerini göstermeden onları şahsî intik..
Fitnelerin, dine şaşı gözle bakanların ve İslamı fikrine uydurmaya çalışanların çoğaldığı zamanımızda özellikle eksikliğini hissettiğimiz iki önemli konuyu: sohbet ve tesettür adabını, ğayelerini, sınırlarını ve usullerini aktaran bu eser bir başvuru risâlesidir. &nb..
Eser, Tevhid, vahdet ile iman kardeşliğini, Müslümanın ferd, cemaat ve cemiyet kardeşliği dahilinde vazifelerini, hayatımızı çepeçevre saran rûhî ve sosyal bunalımlardan kurtuluş çarelerini, İslamı yaşantı olarak gündelik hayata hâkim kılma metotlarını ve sosyal hayatın meselelerinde İslamın çözüm y..
Eser kurtuluş yollarını beyan eder; bir hikmet pınarıdır. Ruhların tedavisinde vârid olan reçeteleri ihtivâ eder; bir şifâ kitabıdır. Akla, kalbe, ruha ayrı ayrı lezzetler verir, teşhis ve tedavide emsâlsiz latîfeler ve nazik nükteler taşır; bir irşâd kitabıdır. Ğafleti ber..
Bu risâlenin giriş kısmında Müellif, eseri tanıtmaktadır: “Allah Teâlâ Zülcelal Hazretleri’ne hamd-u senâ olsun. Rasûlü’ne, âline, ashâbına ve ardınca gidenlere salât-u selamlar olsun. &n..
Öteden beri sâdatlar, sevdiklerine bazı tavsiyelerde bulunmuşlardır. Onlara mutâbaat olunsun diye Müellif, okuyucusuna seksen kadar çok derin manalı, mühim nükteli hikmetler manzumesi hadîs-i şerîfleri eserinde aktarmıştır. Eser üç bölümden ibarettir:Birinci bölüm hüsn-ü niyet ve tahkîkî iman hakkın..
Tayyibe hayat, huzur ve berekettir! Huzurun iki kaynağı var: İman ve Tevhid. Bereketinin iki kaynağı var: Helal kazanç ve samimiyet. İnsan yaşamı dalgalı denize benzer; iman ve İslam gemiye; insanın akıl ve iradesi ise geminin küreklerine ve yelkenlerine benz..
Kul Tevhid ve vesile arasında… Vesilenin bir çok çeşitleri vardır: Salih ve takva sahibi olan vesile olur. Kul, salih amel ve salih insanla Allah’a sığınır; her şeyini Allah’tan ister. Vesile… Eser, tevessül konusunda ehli inadın yanlış ve kör bakışlarını, Eh..